OliveMagazine

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες
  • 150γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο και το ανακάτεμα.

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για περίπου 1 ώρα και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.

Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Σε μια λεκάνη μισολιώνετε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με τον πουρέ πατάτας που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr