Διαδικασία
Πλένετε, σκουπίζετε και τρυπάτε με πιρούνι τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να καψαλιστεί η φλούδα τους.
Στο μεταξύ, βάζετε στη φωτιά μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι και ροδίζετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγο, χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.
Για τον πουρέ: Αφαιρείτε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και στραγγίζετε τη σάρκα τους. Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα κι αφού ψηθεί λίγο το αλεύρι ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνετε τη σάρκα της μελιτζάνας ψιλοκομμένη και ανακατεύετε. Τέλος, ανακατεύετε το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας.
Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο με τον πουρέ της μελιτζάνας.