OliveMagazine

Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με τραχανά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:25'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος μέχρι 1½ κιλό, σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 1½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετε με το λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζετε τα κομμάτια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε να καλυφθεί με την ντομάτα. Ρίχνετε από πάνω τον ντοματοπελτέ και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το κοτόπουλο. Αφήνετε να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το φυλάτε. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρετε 4½ φλιτζάνια ζωμό περίπου. Όταν πάρει βράση προσθέτετε το βούτυρο και τον τραχανά και αφήνετε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά επιπλέον να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε το φαγητό και σκορπάτε από πάνω την τριμμένη φέτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr