OliveMagazine

Κοτόπουλο κρασάτο στο φούρνο με κρούστα 3 πιπεριών

Κοτόπουλο κρασάτο στο φούρνο με κρούστα 3 πιπεριών

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μερίδες κοτόπουλο μπούτι ή στήθος
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρούστα

  • 2 φλιτζάνια γαλέτα
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι ροζ
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι πράσινο
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους από κύμινο
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί για το φούρνο
  • αλάτι, 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου.

Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε τρεις τρεις μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα απαλό, ρόδινο χρώμα. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε ένα μέτριο ταψί του φούρνου.

Ετοιμάζετε την κρούστα: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη γαλέτα. Βάζετε στο μικρό μπλέντερ σας το ροζ, το πράσινο και το μαύρο πιπέρι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνετε μέσα στη γαλέτα και ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε καλά τις μερίδες του κοτόπουλου με το πιπεράτο μίγμα της γαλέτας, αδειάζετε στον πάτο του ταψιού το κόκκινο κρασί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τραγανό. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές και μια ωραία ντοματοσαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το πιάτο με πατάτες κομμένες σε κύβους, ελαφρώς βρασμένες και τηγανισμένες σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr