OliveMagazine

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10΄-15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.

Styling: Κ. Λυκουρέση Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφίες: studiom.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο