Διαδικασία
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το μισό χυμό λεμονιού και το ζωμό ή νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο μέχρι τη μέση, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνετε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τις ελιές και το ξύσμα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα του και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.