OliveMagazine

Κοτόπουλο λεμονάτο με λευκό κρασί και ελιές στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο λεμονάτο με λευκό κρασί και ελιές στην κατσαρόλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ολόκληρο Κοτόπουλο από Γιαννιώτικες φάρμες ΑΒ Επιλογή
  • ½ φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, ξαρμυρισμένες, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι Οίνος Λευκός, «Μικρός Σεπτέμβρης»
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο Δάφνη Ευβοίας η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη
  • 1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το μισό χυμό λεμονιού και το ζωμό ή νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο μέχρι τη μέση, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Κλείνετε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Τα τελευταία 5 λεπτά πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τις ελιές και το ξύσμα και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα του και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr