Διαδικασία
Πλένετε και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο λάδι και, όταν μαραθούν, προσθέτετε το κοτόπουλο, το ξύσμα λεμονιού και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε το λεμόνι και αρκετό νερό για να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Προσθέτετε τις ελιές τα τελευταία 5 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
Ετοιμάζετε το κουσκούς με το ζωμό κοτόπουλου σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τοποθετείτε στο κάθε πιάτο από λίγο κουσκούς και από πάνω σερβίρετε το κοτόπουλο με τις ελιές και τη σάλτσα του. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή