OliveMagazine

Κοτόπουλο με αγκινάρες αλά πολίτα

Κοτόπουλο με αγκινάρες αλά πολίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, σε κυβάκια
  • 6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6 η καθεμία
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
  • 150γρ. πατάτες, σε μικρά κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 150ml κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο ή 80γρ. ανθότυρο παλαιωμένο)
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τις πατάτες με το λάδι για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το σκόρδο και το λευκό κρασί. Ρίχνετε αρκετό νερό για να σκεπάσετε τις αγκινάρες.

Βράζετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου και ξαφρίζετε το ζωμό προσεκτικά με κουτάλα. Προσοχή, η κατσαρόλα μένει σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος ξεσκέπαστη.

Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζετε το βράσιμο (και το ξάφρισμα) μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά και το φαγητό χυλώσει. Αφαιρείτε το σκόρδο.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το λεμόνι, την παρμεζάνα και τον άνηθο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr