OliveMagazine

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα φρικασέ

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα φρικασέ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
  • ¼ του κιλού αμπελόφυλλα, ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¾-1 (ανάλογα πόσο ξινό το προτιμάτε) φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές τους.

Ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τα αμπελόφυλλα, τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού.

Ρίχνετε κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειάζεται, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτετε λίγο ζεστό νεράκι ακόμα.

Τέλος, διαλύετε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Την ανακινείτε ώστε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράσει 5-6 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο