OliveMagazine

Κοτόπουλο με ανανά

Κοτόπουλο με ανανά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο Νιτσιάκος, σε χοντρές ροδέλες
  • 5 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε χοντρά καρέ
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ή κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη σόγια σος. Περνάτε το κοτόπουλο από το μίγμα. Το αφήνετε για είκοσι λεπτά στο ψυγείο. Το στραγγίζετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αμέσως μετά το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας και το σκόρδο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.

Ρίχνετε τη σόγια από το μαρινάρισμα, το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο μισό λεπτό.

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr