OliveMagazine

Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα

Κοτόπουλο με κάρι και ρεβίθια σιγομαγειρεμένα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι ήπιο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
  • 15 γρ. τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, τριμμένο
  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 400 γρ. φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ρεβίθια σε βαζάκι, πλυμένα, στραγγισμένα
  • 1 μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • Για το σερβίρισμα

  • 600 γρ. καστανό ρύζι, μαγειρεμένο στον ατμό
  • γιαούρτι στραγγιστό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι για 4΄-5΄ μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί, χωρίς να καεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το τσίλι, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για 1΄ ακόμη. Κατόπιν προσθέτουμε το τζίντζερ και το κοτόπουλο μαζ με τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τα ρεβίθια.

Μαγειρεύουμε για 2-3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τόσο μαλακό ώστε να μπορούμε να το κόβουμε με το κουτάλι. Μόλις μαγειρευτεί, ανακατεύουμε μέσα τον μισό κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, 1 κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο

Φωτογραφίες: James Lee, Styling: Faye Williams, Food styling: Tamara Vos

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο