OliveMagazine

Κοτόπουλο με καρότα και αρακά

Κοτόπουλο με καρότα και αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. στήθος κοτόπουλου σε 4 φιλέτα
  • 200γρ. αρακά
  • 200γρ. καρότα
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250ml ζωμό κοτόπουλο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 15γρ. κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε μεριά για να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο και το λεμόνι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr