OliveMagazine

Κοτόπουλο με κουρκουμά

Κοτόπουλο με κουρκουμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1.200γρ.), σε μερίδες
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού ντοματάκια κονκασέ, λιωμένα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή ζωμό λαχανικών
  • 2 λεμόνια
  • μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε μια μαρινάδα ανακατεύοντας το γάλα καρύδας με το χυμό των λεμονιών, τον κουρκουμά και το λιωμένο σκόρδο. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Τα σκεπάζετε με τα λιωμένα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε από πάνω τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40-50 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου). Σερβίρετε το φαγητό με πλιγούρι και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr