OliveMagazine

Κοτόπουλο με κρούστα αμυγδάλου και σταμναγκάθι σοτέ

Κοτόπουλο με κρούστα αμυγδάλου και σταμναγκάθι σοτέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου μεγάλα
  • 120γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ
  • 500γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα βουτάτε στο φιλέ αμυγδάλου έτσι ώστε να σκεπαστούν παντού. Τα πασπαλίζετε με το θυμάρι, το πεκορίνο και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αραδιάζετε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σταμναγκάθι για 7-8 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε και μοιράζετε το σταμναγκάθι σε τέσσερα πιάτα. Προσθέτετε από ένα φιλέτο κοτόπουλου, φετούλες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr