OliveMagazine

Κοτόπουλο με μανιτάρια, ξινομηλο και κάρι

Κοτόπουλο με μανιτάρια, ξινομηλο και κάρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε κάθετα σε φετούλες μαζί με τους μίσχους τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το κάρι για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Σβήνετε με το κρασί . Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τα μανιτάρια και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μέλι, το ξινόμηλο, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια. Συνεχίζετε το βράσιμο 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό των μανιταριών με λευκό ξηρό κρασί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο