OliveMagazine

Κοτόπουλο με μπάμιες, πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κοτόπουλο με μπάμιες, πατάτες και φέτα στον φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες
  • 4 πατάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 κομματάκια φέτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκο τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το κοτσάνι γύρω γύρω από τις μπάμιες και τις βουτάτε στο αλάτι. Τις τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τις καταβρέχετε με το ξίδι. Τις αφήνετε στον ήλιο για 1 ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Το βάζετε σε ταψί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αφού στραγγίξουν οι μπάμιες, τις σοτάρετε μαζί με τις πατάτες στο ελαιόλαδο που έχει μείνει από το κοτόπουλο.

Ετοιμάζετε μια σάλτσα: Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφού τις έχετε βάλει σε ζεστό νερό για 2 λεπτά, και μετά θα λιώνετε στο multi. Προσθέσετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέσετε το κρασί, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Όταν η σάλτσα βράσει για 5 λεπτά τις ρίχνετε πάνω στις μπάμιες καθώς και τα κομμάτια φέτας. Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 45 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr