OliveMagazine

Κοτόπουλο με ξερά δαμάσκηνα και πατάτες

Κοτόπουλο με ξερά δαμάσκηνα και πατάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:120'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 250 ml κόκκινο κρασί καλής ποιότητας
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. πατάτες, κομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού ξιδιού
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 6-8 δαμάσκηνα ξερά
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με το κρασί, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και τον χυμό του πορτοκαλιού και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.

Στραγγίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε τη μαρινάδα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις πατάτες στο μισό ελαιόλαδο για 2΄, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Επάνω στις πατάτες ακουμπάμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού, τη μαρινάδα, τον ζωμό, το δεντρολίβανο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 25΄. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄ ή μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρεται ζεστό.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη, Funkycook.gr

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο