Διαδικασία
Βάζετε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε ένα βάζο σκεπασμένα με το ποτό 2-3 μέρες νωρίτερα.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζετε το κοτόπουλο μαζί με τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα στραγγισμένα. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και περιχύνετε το κοτόπουλο μέσα κι έξω.
Βάζετε στην κοιλιά του κοτόπουλου μερικές φλούδες πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ξεκολλάει εύκολα το κόκαλο. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε το κοτόπουλο συχνά με το πορτοκαλόζουμο και το αλείφετε με πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
Όταν ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να μισοκρυώσει και το ξεκοκαλίζετε.
Βάζετε τα κομμάτια ξανά στο ίδιο σκεύος που ψήθηκε μαζί με τα φρούτα και το σκεπάζετε με το ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 200οC και ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και το μήλο χωρίς όμως να λιώσει, συνεχίζοντας να το ραντίζετε με βούτυρο και πορτοκαλόζουμο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε σε μπεν μαρί το ζωμό κότας μαζί με τη μουστάρδα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε το κορνφλάουρ, το μπράντι και την κρέμα γάλακτος και, αν έχει περισσέψει, πορτοκαλόζουμο. Δοκιμάζετε το αλάτι. Όταν πάρει βράση, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά και τη σερβίρετε ξεχωριστά σε σαλτσιέρα.
Συνοδεύετε το φαγητό με βραστές πατάτες, λιωμένες και ανακατεμένες με φρέσκο βούτυρο.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή