OliveMagazine

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρι. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.

Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr