OliveMagazine

Κοτόπουλο με πάνκο (ιαπωνική γαλέτα)

Κοτόπουλο με πάνκο (ιαπωνική γαλέτα)

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 4-5 αβγά χτυπημένα με λίγο γάλα για το πανάρισμα
  • Pankο (ιαπωνική γαλέτα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη πάπρικα καυτερή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και την πάπρικα. Αφήνετε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Κόβετε το κοτόπουλο σε φιλετάκια ή στικς και το αλατίζετε.

Χτυπάτε τα αβγά με λίγο γάλα μέσα σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστά μπολ βάζετε το αλεύρι και το panko.

Πανάρετε τα φιλετάκια με τον παραδοσιακό τρόπο. Πρώτα τα περνάτε από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το panko.

Τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλετάκια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές αλλά να μη στεγνώσουν.

Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσει από το λάδι και μετά το σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας - μελιού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr