OliveMagazine

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

Κοτόπουλο με πάπρικα και γιαούρτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μέτριο, βάρους περίπου 1.200γρ., σε 8 - 10 μέτρια κομμάτια
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, φρέσκες ή από βαζάκι, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με το χυμό τους, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μπέικον να αρχίσει να λιώνει και να βγάζει το λίπος του. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 2 - 3 λεπτά και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό και βάζετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε μονή στρώση.

Σοτάρετε για 4 - 5 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσετε, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα όταν προσπαθήσετε να τα ανασηκώσετε. Τα γυρίζετε με προσοχή και τα σοτάρετε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα ντοματάκια με το χυμό τους, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 2 - 3 λεπτά και ρίχνετε νερό τόσο όσο να μισοκαλύψει τα κομμάτια του κοτόπουλου. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση μετριάζετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το κοτόπουλο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, φροντίζετε ωστόσο να μαγειρέψετε εξαρχής το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και με καλά σκεπασμένο σκεύος ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσετε άλλο υγρό και παράλληλα να μείνει το φαγητό με αρκετό ζουμί.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε κατά μέρος.

Βγάλετε τυχόν κομμάτια δέρματος ή κάποιο μικρό κόκαλο από τη σάλτσα της κατσαρόλας και τη χτυπάτε στο μούλτι. Ρίχνετε ξανά τον πολτό στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.

Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 1 - 2 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά, και προσθέτετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε μια λεία, πυκνή σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και περιχύνετε με μπόλικη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε με χυλοπίτες, νιόκι ή πιλάφι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Εναλλακτικά, αντί για αγελαδινό γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόκρεμα που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε όλα τα ρωσικά παντοπωλεία.


Το καλοκαίρι μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή με συνδυασμό από φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης και πιπεριές κέρατο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο