OliveMagazine

Κοτόπουλο με πιπεριές στο τηγάνι

Κοτόπουλο με πιπεριές στο τηγάνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε μεγάλους κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 ντοματίνια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρύζι basmati για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε και το πασπαλίσετε με αλεύρι. Αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές το ακουμπάτε σε πιάτο.

Προσθέτετε στο λάδι τις πιπεριές, τα πιπέρια και το σκόρδο. Αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντας με ρύζι basmati.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr