OliveMagazine

Κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα λεμονιού

Κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και σάλτσα λεμονιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 φιλέτα κοτόπουλου (από 3 στήθη)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το μαρινάρισμα

  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • Για τον πουρέ πατάτας

  • 6 πατάτες μεγάλες
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα λεμονιού

  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα, σε μικρούς κύβους
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πυρίμαχο ή πλαστικό σκεύος και βυθίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα μαρινάρετε για 2-3 ώρες. Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε μαντέμι, σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιείτε όσο είναι ακόμα καυτές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το βούτυρο.

Για τη σάλτσα: χτυπάτε στο μπλεντεράκι και σε μεγάλη ταχύτητα το λάδι με το χυμό λεμονιού, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ανακατεύετε μερικά φυλλαράκια ρίγανης και τους κύβους ντομάτας. Σερβίρετε αμέσως τον πουρέ με τα ψητά φιλέτα και περιχύνετε με τη σάλτσα λεμονιού.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης, Food Styling: Σιμόνη Καφίρη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr