OliveMagazine

Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια ντοματίνια και κουρκουμά

Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια ντοματίνια και κουρκουμά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου μεγάλα, σε μπουκιές
  • ½ κιλό φασολάκια φρέσκα τρυφερά, καθαρισμένα, καλοπλυμένα και στεγνωμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τα καλοπλυμένα τρυφερά πράσινα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το σκόρδο. Αφήνετε να καβουρδιστεί για μερικά λεπτά και, όταν μαυρίσει, το βγάζετε και το πετάτε.

Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις μπουκίτσες του κομμένου κοτόπουλου. Τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε τα ντοματίνια, τον κουρκουμά και το κύμινο. Ανακατεύετε καλά προσέχοντας να μη διαλύσετε τα ντοματίνια, προσθέτετε τα ζεματισμένα φασολάκια, αλατίζετε ελαφρά και πιπερώνετε. Σβήνετε με το λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr