OliveMagazine

Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 70 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κύβο κότας
  • 1½ λίτρο νερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200⁰C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω). Κόβουμε το κοτόπουλο στα δύο. Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο και γύρω γύρω το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το Βούτυρο Lurpak, τον χυμό λεμονιού και τον κύβο κότας θρυμματισμένο. Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθούν πολύ καλά το κοτόπουλο και να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύοντας το ρύζι μια-δυο φορές.

Tips

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και όποιο άλλο μπαχαρικό και μυρωδικό θέλουμε και έχουμε στο ντουλάπι μας, π.χ. θυμάρι, κουρκουμά, πάπρικα κ.λπ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο