OliveMagazine

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1-1½ κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο
  • 4 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50γρ. πελτέ ντομάτας
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινήσει και από τις δύο μεριές.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για αλλά 2 λεπτά και προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε το σπανάκι για να μαραθεί για 3-4 λεπτά.

Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας στον ζωμό κοτόπουλου και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε επίσης τα μπούτια του κοτόπουλου.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η σάλτσα να δέσει.

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον μάραθο και αλατοπιπερώνετε.

Tips

Στη Κύπρο στο τέλος προσθέτουν και λεμόνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr