OliveMagazine

Κοτόπουλο με σύκα κι αμύγδαλα

Κοτόπουλο με σύκα κι αμύγδαλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, κομμένα και καβουρδισμένα
  • ¼ ματσάκι δενδρολίβανο σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 300ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή γουόκ, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.

Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνετε το κρασί και το ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη.

Στο τέλος ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο και τον μαϊντανό και «δένετε» τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα σύκα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο