OliveMagazine

Κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά

Κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 4 πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 κολοκυθάκια, σε μέτρια κομμάτια
  • 10 μανιτάρια λευκά, σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, ένα σκόρδο και τα μπουτάκια και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ρίχνετε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, τα δαφνόφυλλα, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Προσθέτετε νερό να σκεπάσει τα υλικά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 45 λεπτά.

Ρίχνετε στη συνέχεια τα λαχανικά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr