OliveMagazine

Κοτόπουλο με φέτα

Κοτόπουλο με φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 250γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λευκό ρύζι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε 10 λεπτά.

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για ακόμη 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύετε με λευκό ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr