OliveMagazine

Κοτόπουλο με pesto μυρωδικών και σπαγγέτι

Κοτόπουλο με pesto μυρωδικών και σπαγγέτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος,σε φέτες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 12 ντοματίνια
  • Για το pesto

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα ρόκας
  • ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά του pesto ξεκινώντας από τη ρόκα με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρετε την επιθυμητή υφή.

Αλατοπιπερώνετε το τηγάνι σας και το βάζετε να κάψει στη φωτιά. Τοποθετείτε πάνω τις φέτες του κοτόπουλου τη μία δίπλα στην άλλη. Αλατοπιπερώνετε και την πάνω πλευρά των φιλέτων και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές να ροδοκοκκινίσουν. Τότε προσθέτετε στο τηγάνι το μισό από το pesto ανακατεμένο με λίγο νερό. Βράζετε για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά αλλά δεν τα στραγγίζετε. Τα παίρνετε κατευθείαν με ειδική κουτάλα και τα ρίχνετε μαζί με το νερό που παρασύρουν στο σκεύος με το κοτόπουλο προσθέτοντας το υπόλοιπο pesto. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με επιπλέον τυρί, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο