OliveMagazine

Κοτόπουλο μπριάμ στη λαδόκολλα

Κοτόπουλο μπριάμ στη λαδόκολλα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 ντομάτες, σε χοντρές φέτες
  • 800γρ. κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, σε μέτριες φέτες
  • 2-3 κολοκυθάκια, σε μέτριες φέτες
  • 2 πατάτες, σε μέτριες φέτες
  • 1 πιπεριά, σε μέτριες φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε μέτριες φέτες
  • 100ml χυμό ντομάτας
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Σε ένα ταψί τοποθετείτε 2 λαδόκολλες σταυρωτά και κάνετε μια στρώση με τις μισές ντομάτες και τις μερίδες του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.

Τοποθετείτε σε στρώσεις τα υπόλοιπα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό ντομάτας, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και καλύπτοετε με τις υπόλοιπες ντομάτες.

Κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά (μπορείτε να ψήσετε το φαγητό σε γάστρα αντί στη λαδόκολλα). Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον, ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr