OliveMagazine

Κοτόπουλο νανάκι σε κρούστα αλατιού και λουίζας

Κοτόπουλο νανάκι σε κρούστα αλατιού και λουίζας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κοτόπουλα νανάκια
  • ½ κιλό αλάτι θαλασσινό, χοντρό
  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι, χοντροκοπανισμένο
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σαλάτα

  • 250γρ. σπανάκι baby
  • 250γρ. ρόκα
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τα κοτοπουλάκια.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλάτι, τα πιπέρια, τα φύλλα λουίζας και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Καλύπτετε τα κοτοπουλάκια με το μίγμα αλατιού και τα ψήνετε για 1 ώρα περίπου (μέχρι να κοκαλώσει η κρούστα).

Πριν σερβίρετε, αφαιρείτε την κρούστα και κόβετε τα κοτοπουλάκια στη μέση.

Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε σε χοντρά κομμάτια τη ρόκα και το σπανάκι. Τα ανακατεύετε σ’ ένα βαθύ μπολ.

Σ’ ένα σέικερ χτυπάτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνετε τη σαλάτα. Ρίχνετε τους σπόρους, ανακατεύετε και σερβίρετε με τα ψημένα κοτοπουλάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr