OliveMagazine

Κοτόπουλο ολόκληρο σε γάστρα από χοντρό αλάτι

Κοτόπουλο ολόκληρο σε γάστρα από χοντρό αλάτι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • μερικά κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • μερικές ροδέλες λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι
  • αλεύρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο. Βάζετε στην κοιλιά του τη ρίγανη, τις ροδέλες λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι και πασπαλίζετε με πιπέρι.

Ράβετε την κοιλιά ή την κλείνετε με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Φτιάχνετε ένα μίγμα από αλεύρι και χοντρό αλάτι (σε αναλογία 30% και 70% αντίστοιχα) και τόσο νερό, ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Λαδώνετε το κοτόπουλο και το «χτίζετε» με τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά.

Ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο υπολογίζοντας 1½ ώρα για κάθε κιλό του βάρους του. Σερβίρετε με βραστές πατατούλες και μπρόκολο με λαδολέμονο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr