OliveMagazine

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο παϊδάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το βάζετε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε τα παϊδάκι σε ταψί, περιχύνετε με τα ζουμιά του μπολ, προσθέτετε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και ψήνετε στο φούρνο για τουλάχιστον 1 ώρα, γυρίζοντας τα παϊδάκια του κοτόπουλο στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr