OliveMagazine

Κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα

Κοτόπουλο σε κυπριακή πίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 καλαμάκια σουβλάκια κοτόπουλου χειροποίητα (125 γρ. το καθένα)
  • Για τη μαρινάδα:

  • 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 50 ml χυμό λεμoνιού
  • 1 κουτ. σούπας  δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. Lurpak Soft (ανάλατο), λιωμένο
  • Για τις πίτες:

  • 4 κυπριακές πίτες
  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας Lurpak Soft (ανάλατο), λιωμένο
  • 100 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μαρινάρουμε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο για μισή ώρα.

Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το  Lurpak Soft (ανάλατο) και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή, αν έχουμε όρεξη, στα κάρβουνα για περίπου 15΄-20΄ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα, αλείφοντάς τα ξανά με βούτυρο μια δυο φορές στο ενδιάμεσο του ψησίματος.

Πίτες: Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα, αλείφουμε τις πίτες μέσα και έξω με λίγο  Lurpak Soft (ανάλατο) ,και τις ζεσταίνουμε καλά. Τις αλείφουμε εσωτερικά με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, κατόπιν προσθέτουμε ένα σουβλάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χαλούμι και σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο