OliveMagazine

Κοτόπουλο σουβλάκι ανατολίτικο

Κοτόπουλο σουβλάκι ανατολίτικο

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 σουβλάκια από μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • ½κουτ. σούπας ζατάαρ (μίγμα μπαχαρικών)
  • ½ κουτ. γλυκού σούμακ
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κουτ. γλυκού κάρδαμο κοπανισμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα ταχινιού

  • 250ml ταχίνι
  • 125ml νερό χλιαρό
  • χυμό από 1 λεμόνι (40-50ml)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 40mlελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 12 πίτες για σουβλάκι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά με το λεμόνι και το σκόρδο. Μαρινάρετε τα σουβλάκια του κοτόπουλου σε αυτό το μίγμα για 3-4 ώρες.

Σκουπίζετε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα με ένα χαρτί κουζίνας. Τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ ή στο μαντεμένιο τηγάνι.

Φτιάχνετε τη σάλτσα ταχινιού: Ανακατεύετε πρώτα το ταχίνι με το νερό και, όταν γίνει ένας χυλός, ανακατεύετε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα ψήνετε τις πίτες, βάζετε πάνω στην καθεμία από ένα σουβλάκι, αφαιρείτε τα καλαμάκια, διαλέγετε τα συνοδευτικά της επιλογής σας και τα τυλίγετε μαζί με το κοτόπουλο μέσα στις πίτες. Στερεώνετε τις πίτες με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr