OliveMagazine

Κοτόπουλο φούρνου με μέλι και πατάτες

Κοτόπουλο φούρνου με μέλι και πατάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος ολόκληρο
  • 500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 50γρ. μέλι
  • 50γρ. μουστάρδα
  • 300ml χυμό πορτοκαλιού
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 20ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αναμιγνύετε το μέλι, τη μουστάρδα και 40ml από τον χυμό πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε.

Βάζετε τις πατάτες και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr