Διαδικασία
Αλατίζετε το κοτόπουλο και το ψήνετε σε ανοιχτή γάστρα για περίπου 1 ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Βγάζετε τη γάστρα από τον φούρνο και τη βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο γύρω από το κοτόπουλο. Σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε το ρύζι. Σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτετε τον ζεστό ζωμό.
Κλείνετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο στο φούρνο για άλλα 40 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε τον αρακά. Αν το κοτόπουλο δεν έχει πάρει ωραίο χρώμα, το βάζετε κάτω από το γκριλ για 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε σε πιάτα με πρόβειο γιαούρτι στο πλάι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb