OliveMagazine

Κοτόπουλο τηγανιά με καπνιστή γαλοπούλα και γραβιέρα Κρήτης

Κοτόπουλο τηγανιά με καπνιστή γαλοπούλα και γραβιέρα Κρήτης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο μπούτι φιλέτο, σε μπουκιές
  • 8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σφηνοπότηρο ξίδι
  • 1 σφηνοπότηρο πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο και λίγο από το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και αφήνετε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά.

Προσθέτετε στο τηγάνι τη γαλοπούλα και ανακατεύετε για λίγο. Ύστερα προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και συνεχίζετε να σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί, για 2 λεπτά επιπλέον, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε το κοτόπουλο με το δεντρολίβανο και σβήνετε με το ξίδι και το πετιμέζι. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτετε στο τηγάνι τους κύβους της γραβιέρας και το τραβάτε από τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως σε πιατάκια μαζί με καλό ψωμί και πατατοσαλάτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr