OliveMagazine

Κοτόπουλο φρικασέ της στιγμής

Κοτόπουλο φρικασέ της στιγμής

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου ολόκληρο, σε λωρίδες
  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή ένα μίγμα από διάφορα μυρωδικά, μυρώνια, καυκαλήθρες, μαϊντανό και άνηθο)
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και φέρνετε δυο βόλτες μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει άλλη μια βράση. Σερβίρετε με μπόλικο πιπέρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο