OliveMagazine

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και λευκή σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και λευκή σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 400γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Για τη σάλτσα

  • 75γρ. μουστάρδα Maille Wholegrain
  • 75γρ. μαγιονέζα
  • 150γρ. γιαούρτι
  • λίγο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. To ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι που έχετε προηγουμένως ζεστάνει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το μεταφέρετε σε ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθεί καλά.

Στο μεταξύ ζεματάτε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε νερό με παγάκια. Ύστερα ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρετε.

Ετοιμάζετε και τη λευκή σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.

Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια και μια-δυο γενναίες κουταλιές λευκής σάλτσας μουστάρδας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr