OliveMagazine

Κοτόπουλο BBQ της Νέας Ορλεάνης

Κοτόπουλο BBQ της Νέας Ορλεάνης

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4-6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 φιλέτα από στήθος Μαύρου Κοτόπουλου Νιτσιάκος (περίπου 200γρ. το καθένα)
  • 4 κουτ. σούπας Bourbon
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 30ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • πράσινη σαλάτα
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • γιαούρτι στραγγιστό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το bourbon με το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, τα δύο πιπέρια και αλάτι.

Βάζετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και ανακατεύετε καλά. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-6 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι που μπαίνει και στο φούρνο, ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 6-7 λεπτά από την κάθε μεριά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε και στα κάρβουνα.

Αλατίζετε και βάζετε το τηγάνι στον φούρνο. Ψήνετε για 6 λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σαλάτα, ανακατεύοντας σε ένα μπολ την πράσινη σαλάτα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και αλάτι. Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το σερβίρετε σε πιάτα συνοδεύοντας με την πράσινη σαλάτα και το γιαούρτι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο