OliveMagazine

Κοτόπουλο Cordon Bleu

Κοτόπουλο Cordon Bleu

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, μέτρια
  • 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
  • 4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα

  • 2 - 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δύο.

Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.

Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο - φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.

Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.

Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Για να δοκιμάσετε αν το λάδι είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σιγοτσιτσιρίσει αλλά να μην ροδίσει αμέσως.

Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό. Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό. Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με φυλλαράκια μαϊντανού και λεπτές φέτες ακέρωτου λεμονιού.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr