OliveMagazine

Κοτόπουλο satay

Κοτόπουλο satay

Μερίδες:για 8-10 σουβλάκια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κοτόπουλο

  • 40 κομματάκια από μπούτι κοτόπουλου (40γρ. το καθένα)
  • 1 πακέτο ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • 100γρ. φιστίκια αράπικα χοντροσπασμένα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1-2 καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 20γρ. γκαλάγκαλ (θα το βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά)
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 20ml σάλτσα σόγιας
  • 25ml κουτ. γλυκού fish sauce
  • 30γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30ml ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.

Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε μπολ, βάζετε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνετε για 3 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλετε, το αφήνετε και 24 ώρες.

Περνάτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια που έχετε πρώτα μουσκέψει σε νερό για 20 λεπτά. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά μέσα και να μείνουν ζουμερά.

Σερβίρετε τα σουβλάκια κοτόπουλου πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο