OliveMagazine

Κοτόσουπα με τραχανά και φέτα

Κοτόσουπα με τραχανά και φέτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.500γρ. κοτόπουλο καθαρισμένο, σε 4 κομμάτια
  • 1¼ φλιτζάνι τραχανά γλυκό (από πλιγούρι) ή χοντρό (κρητικό τραχανά)
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
  • 300γρ. φέτα Π.Ο.Π ΡΟΥΣΣΑΣ τριμμένη
  • 1 καρότο μέτριο, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 1 κλαράκι σέλινο χοντρό, χοντροκομμένο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 ολόκληρους κόκκους πιπέρι (μαύρο ή άσπρο)
  • 3 λίτρα νερό
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό να βράσει και προσθέτετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το μπαχάρι, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι. Σιγοβράζετε, αφαιρώντας με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια, για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο.

Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και το φυλάτε σε ζεστό μέρος.

Περνάτε το ζωμό από ψιλό στραγγιστήρι και με το πίσω μέρος μιας μεγάλης κουτάλας πιέζετε τα λαχανικά έτσι ώστε να στραγγίξουν τα ζουμιά τους μέσα στον υπόλοιπο ζωμό.

Φέρνετε το ζωμό να βράσει στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτετε το ελαιόλαδο και μετά τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει βράση για να μην κολλήσει. Αφήνετε να βράσει για 20-25 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και σκορπάτε από πάνω λίγη τριμμένη φέτα. Συνοδεύετε σούπα με το κοτόπουλο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr