OliveMagazine

Κουκιά λεμονάτα με μάραθο

Κουκιά λεμονάτα με μάραθο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κουκιά, φρέσκα
  • 1/2 κιλό αρακάς φρέσκος
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποφλοιώνετε τα κουκιά και ψιλοκόβετε τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουκιά, τον αρακά, τον μάραθο και τον άνηθο. Προσθέτετε ζεστό νερό να καλύψει ίσα ίσα τα κουκιά και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσουν τα κουκιά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όταν μαλακώσουν τα κουκιά ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και ανακινείτε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού. Αφήνετε να κρυώσει λίγο το φαγητό και το σερβίρετε χλιαρό, συνοδεύοντας το κάθε πιάτο με ένα τηγανιτό αβγό αν θέλετε και σίγουρα ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Tips

Κάποιοι είναι αλλεργικοί στα φρέσκα κουκιά γι αυτό πρέπει να είσαστε προσεκτικοί σε ποιον τα σερβίρετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr