Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζετε άφθονο νερό και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε τα καθαρισμένα κουκιά και τα ζεματάτε για 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και διαλύετε το κορνφλάουρ. Σε δεύτερο μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη μουστάρδα και προσθέτετε το μίγμα του γάλακτος και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο (ή με αποσπώμενο χερούλι) να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα κουκιά και σοτάρετε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τη λούζα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσει η λούζα.
Ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο τηγάνι, κουνάτε να απλώσει και να καλυφθούν όλα τα υλικά και ψήνετε μέχρι να σφίξει η φρουτάλια από κάτω.
Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε για 8-10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και το επάνω μέρος. Σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστή.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης