OliveMagazine

Κουλουράκια με σουσάμι και κανελόζουμο

Κουλουράκια με σουσάμι και κανελόζουμο

Μερίδες:για 60-70 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 νεροπότηρα ελαιόλαδο
  • 2 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 νεροπότηρο κανελόζουμο*
  • ½ νεροπότηρο τσικουδιά
  • ½ νεροπότηρο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1.800γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

* Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.

Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά. Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι, τη σόδα, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και μετά σιγά σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.

Πλάθετε τη ζύμη σε στρογγυλά κουλουράκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr