OliveMagazine

Κουλουράκια πασχαλινά με μαστίχα

Κουλουράκια πασχαλινά με μαστίχα

Μερίδες:για 60-70 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. βούτυρο
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/3 φλιτζανιού κονιάκ
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • 1½ κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά, το πορτοκάλι, το λεμόνι και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

Ανακατεύετε το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ με ένα φλιτζάνι από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και προσθέτετε τη μαστίχα και τη βανίλια. Προσθέτετε αρχικά το μίγμα του αλευριού στο βούτυρο και τμηματικά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, πλάθετε κορδόνια και τα στρίβετε σε πλεξούδα. Τα τοποθετείτε στο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2,5εκ. μεταξύ τους.

Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο αβγού, αν θέλετε τα πασπαλίζετε με το σουσάμι, και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr