OliveMagazine

Κουλουράκια της Λαμπρής με βανίλια, λεμόνι και πορτοκάλι

Κουλουράκια της Λαμπρής με βανίλια, λεμόνι και πορτοκάλι

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 300γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 καψουλάκια βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1-2 κρόκους αβγών ανακατεμένους με 1-2 κουτ. σούπας γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος, τις βανίλιες και το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Λαδώνετε δύο ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης. Πλάθετε κορδονάκια και μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες, κουλουράκια ή οχταράκια, και τα αραδιάζετε στο ταψί.

Αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο, ένα ένα τα ταψιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν τα κουλουράκια και τα μεταφέρετε σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr